Zorg.

Zorg voor anderen.

Door de eeuwen heen zijn hulpbehoevenden als vanzelfsprekend door hun naasten geholpen. Sommige mensen echter, die op zichzelf leefden of geïsoleerd geraakt waren, werden afhankelijk van kerken of lokale overheden, of takelden af in eenzaamheid en verval. De vanzelfsprekendheden van deze traditionele samenleving zijn vrijwel verloren. Dat geldt ook voor de verzorging van hulpbehoevende familie, buren of vrienden. Gelukkig zijn het slechts weinigen in onze samenleving die zich volledig distantiëren van de zorgplicht voor een naaste.

Kiest u er voor om uw woning te verbouwen of een mantelzorgwoning te plaatsen, dan kunt u deze woonruimte meteen laten voorzien van aanpassingen en de nieuwste technische hulpmiddelen. Onze specialisten kunnen u er meer over vertellen.

Hospitality is altijd welkom.

Al zijn uw bewoners nog zo onder de indruk van de zorg die u levert en het fraaie interieur van de gemeenschappelijke ruimten, zonder gastvrijheid is dat interieur weinig waard. Bewoners en vooral bezoekers beleven en waarderen uw gastvrijheid en komen er voor terug! Dat is belangrijk nu uw zorgorganisatie, net zoals het restaurant, een onderneming is geworden.

U zult in eerste instantie bij gastvrijheid denken aan de medewerkers van het restaurant of de receptie, maar iedereen maakt deel uit van een gastvrije organisatie, zelfs de directeur. De implementatie van hospitality is een ware omslag, die uw aandacht vraagt. Bij Oving werken mensen met voldoende kennis en ervaring op het gebied van hospitality. Niet alleen in de retail, maar ook in de zorgsector. Het levert u gegarandeerd een betere sfeer en onderlinge verhoudingen op.

Zorghotel als concept.

Ziekenhuizen dringen de verblijfsduur van patiënten steeds verder terug. De behoefte aan zorghotels als brugfunctie tussen ziekenhuis en thuis neemt mede daardoor toe. Een zorghotel biedt een uitstekende oplossing voor de herstelperiode na een operatie of behandeling. Ook voor overname van mantelzorg of voor een vakantie zonder zorgen.

Het aanbod van zorghotels neemt toe en er komen steeds meer nieuwe spelers op de markt. Maar wat is nu eigenlijk een zorghotel? Waarin onderscheidt een zorghotel zich ten opzichte van een gewoon hotel of een gewoon verpleegtehuis? 

Win-win situaties als woonvorm.

Wonen en zorg worden van elkaar gescheiden. Dat betekent onder andere dat we niet langer kunnen rekenen op een kamer in een verzorgingshuis. Die huizen lopen dus leeg. Voor de eigenaren is het van belang dat de huizen geen spookhuizen worden die op den duur moeten sluiten. En daar liggen, zo blijkt uit verschillende initiatieven in het land, juist weer kansen om verschillende problemen tegelijkertijd op te lossen. Een eerste stap in die richting is bijvoorbeeld dat studenten voor een paar tientjes per maand een kamer huren in ruil voor vrijwilligerswerk bij de ouderen in huis. Aanleunwoningen kunnen geschikt gemaakt worden voor studenten. Ze krijgen bijvoorbeeld korting op de huur als ze een paar uur in de maand iets met de ouderen ondernemen. We denken in deze processen graag met u mee.

Samen en toch alleen.

De kleinschalige woning is een herkenbare en veilige plek met ruimte voor privacy en eigen inbreng. Men heeft een eigen kamer die naar eigen smaak en met eigen meubels ingericht kan worden. Meerdere bewoners delen een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Dan komt het aan op functionaliteit, kwaliteit en meerdere voorkeuren. Hoe pakt u dat als organisatie aan? Een projectinrichter kan u daarbij ondersteunen. We helpen u bijvoorbeeld met keuzemogelijkheden voor vloeren en raamdecoratie in de appartementen. Zo kunt u de woningen gestoffeerd verhuren. Voor de gemeenschappelijke ruimten maakt onze designstudio een volledig interieurvoorstel samen met de expertise van onze overige specialisten.